Begeleiding van organisaties

Ik geef advies en bied begeleiding bij complexe (organisatie)vraagstukken. Het best kom ik tot mijn recht in een omgeving die door de politiek beïnvloed wordt. Waar behoefte is aan beweging en ontwikkeling, waar andere paden bewandeld moeten worden om met de inhoud voorop beweging te realiseren. Dat doe ik met een voorliefde voor innovatie, politieke (organisatie)verhoudingen en meervoudig kijken,  door zelf in het vraagstuk te stappen en samen met de ander op zoek te gaan naar inzicht en resultaat.

Rollen die ik vervul:

1. Ik help, stimuleer en begeleid om verander- en visietrajecten binnen en tussen organisaties vorm te geven. Door samen op zoek te gaan binnen en buiten de (politieke) context, belanghebbenden te verbinden en begeleiding te bieden aan bestuurders en managers.  Zij zijn voor mij altijd onderdeel van het vraagstuk, de aanpak en de oplossing.

2. Ik ben adviseur en klankbord voor adviseurs en (programma)managers die vanuit hun rol werken met en aan complexe vraagstukken. 1 op 1 werk ik met je aan de vraagstukken die je tegenkomt. Ik reflecteer, breng andere perspectieven in beeld en help je bij het zetten van een volgende stap.

Dit is waarom de begeleiding van Willemijn zo bijzonder is

Dat kalme kijken, luisteren en interveniëren vanuit haar kennis rond complexe maatschappelijke vraagstukken en haar wijsheid rond leiderschap en bestuurlijke dynamiek, is wat Willemijn bijzonder maakt.


Miranda Hendriksen

Projectleider / adviseur

Miranda Derksen - projectleider en adviseur

Willemijn verbindt op alle niveaus

Willemijn is verbindend op alle niveaus (beleid, politiek, professionals) en is sensitief en oprecht geïnteresseerd in de beleving van mensen op verschillende plekken. Daarnaast probeert ze echt te begrijpen en te verklaren, ze zoekt door naar onderliggende patronen en neemt anderen mee in deze zoektocht. Daarmee weet Willemijn op een hele knappe manier radicaal vernieuwende ideeën te verbinden met betrokkenheid van uiteenlopende betrokkenen; precies wat nodig is voor complexe, maatschappelijke en bestuurlijke transformatieprocessen.


Dr. Barbara Regeer

ASSOCIATE PROFESSOR TRANSDISCIPLINARY STRATEGIES FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND SYSTEM TRANSFORMATION, ATHENA INSTITUTE VU AMSTERDAM

Dr. Barbara Regeer - recensie voor Willemijn

Over Willemijn

Veel vraagstukken starten zo: “We willen van A naar B, maar het lukt niet.” Tijdens mijn begeleiding kan het zo maar zijn dat we bij C of D uitkomen.

willemijn

Kwartiermaker - compliment voor Willemijn Helmich
Sigrid van de Poel - bestuurder Jeugdbescherming Amsterdam

Willemijn gaat nooit voor de makkelijke weg, wel voor een weg die leidt tot iets dat daadwerkelijk toepasbaar en inhoudelijk juist is. Zij combineert een oprecht vragende/onderzoekende houding met daadkracht.

Sigrid van de Poel

Bestuurder Jeugdbescherming Amsterdam

Willemijn verbindt op een prettige manier de mensen met het werk, zodat het resultaat ertoe doet. In onze samenwerking leverde dat een mooi toekomstscenario voor kind- en gezinsbescherming op. Haar stijl: optimistisch en positief, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Carline Carati

Sr. adviseur Ministerie v. Justitie en Veiligheid

Soms blijven we zo lang kijken naar een gesloten deur dat we niet kunnen zien dat andere deuren wijd open staan...
(bron: 365dagensuccesvol.nl)

In Company Workshop voor jouw organisatie?

Neem contact op voor een workshop

Ik verzorg in company workshops en lezingen voor organisaties.