Mentoring

Mentoring

Voor wie?

Je voelt dat je op zoek moet naar een andere veranderaanpak voor dat complexe vraagstuk dat steeds maar terugkeert.

Je merkt aan de resultaten van projecten, programma’s of nieuwe werkwijzen dat de oude manier van denken en handelen niet de gewenste vooruitgang biedt.

Je bent een pionier en op zoek naar iemand die via strategische sessies, werkvormen en tools helpt om jouw potentieel te ontsluiten zodat je de context en aanpak kan gaan creëren die verandering en transformatie bevordert.

Vanaf het najaar van 2023 bied ik een exclusief mentoringprogramma aan. Een 1 op 1 programma waarin je met mijn hulp 6 of 12 maanden werkt aan het complexe verandervraagstuk dat je onder handen hebt.

Een voor jou op maat gemaakt programma waarin ik je aan de hand van verschillende werkvormen en coaching help èn uitdaag om uit de pas en strategisch te handelen, zodat jij de verandering kan creëren.

Waar gaan we mee aan de slag:

 • De werkelijke achtergrond van het vraagstuk.
 • Het ontdekken van de patronen die passen bij het vraagstuk en de context.
 • Het herkennen van je eigen handelingsrepertoire en het uitbreiden ervan. 
 • Het herkennen en doorgronden van stakeholder belangen in relatie tot het vraagstuk. In het hier en nu én in het daar en dan.
 • Het creëren van een stap voor stap interventie ontwerp dat ertoe leidt dat verschillende perspectieven een plek hebben en je de omgeving weet te creëren om met verschillende stakeholders tot nieuwe inzichten en innovatie te komen. 
 • Het uitdenken van ‘weggetjes’ en interventies die helpen om - uit de pas- gezamenlijk stappen voorwaarts te zetten. 
 • Reflectie en systemisch leren.

Wat kan je verwachten?

 • 1x per twee maanden: 1 op 1 strategie en creatiesessie.
 • 1x per maand: coaching.
 • Reflectie opdrachten tussen de sessies. 
 • Nieuwe kennis aan de hand van literatuur of boekensuggesties.
 • What's app hotline - voor wat niet kan wachten - 
Miranda Derksen - projectleider en adviseur

Dat kalme kijken, luisteren en interveniëren vanuit haar kennis rond complexe maatschappelijke vraagstukken en haar wijsheid rond leiderschap en bestuurlijke dynamiek, is wat Willemijn bijzonder maakt.

Miranda Hendriksen

Projectleider en adviseur

“ 

Mijn samenwerking met Willemijn is te vergelijken met een avontuurlijke reis. Waar ik de nodige vakkennis en connecties binnen ons bedrijf meebracht, wist Willemijn met haar kennis over strategische scenario planning de reis vorm te geven. Samen hebben we gewerkt aan mogelijke beelden van de toekomst, die soms bewust ongemak bij collega’s veroorzaken.

Door haar transdisciplinaire manier van denken, handelen en reflecteren lukt het Willemijn makkelijk verbanden te leggen. Ze is altijd op zoek naar de aannames of ideeën achter een uitspraak of vraag. Daarbij combineert zij perspectieven vanuit verschillende disciplines en kan daardoor patronen erkennen, die ik vanuit mijn bedrijfsperspectief niet zo snel kan benoemen. Willemijn werkt meervoudig en sluit geen perspectief of ontwikkeling opvoorhand uit en komt toch tot resultaat. Zij vertaalt haar wetenschappelijk kennis makkelijk naar onze bedrijfswereld en reflecteert vanuit theoretische modellen op patronen in onze praktijk.

Willemijn is gedreven en resultaatgericht. Als facilitator voelt zij de deelnemers van een workshop feilloos aan en weet intuïtief wanneer meer houvast echt nodig is. Zij is niet alleen betrokken bij de opdracht of organisatie, maar ook bij de mensen en zorgt ervoot, dat die mensen kunnen stralen.

Willemijn straalt altijd rust uit, juist op de momenten dat er ongemak ontstaat en dat niet makkelijk te verdragen is. Zij geeft mensen het gevoel dat het okay is om iets niet te weten. Want in het niet weten ligt de schoonheid van een avontuurlijke reis verscholen.

Assia Sand

Strategy Deployment Advisor at TenneT, Grid Field Operations

 

Willemijn is a wealth of knowledge and a generous provider of support and mentorship. As supervisor for my graduate research project, she helped me understand and navigate the complex dynamics of the Dutch child and family protection system. She motivated me to think outside of the box and be innovative in my approach. She is a problem-solver and always thinking of new ideas and solutions to challenges, and I often walked away inspired after our meetings. She pushed me to think critically about system transformation, enabling me to meaningfully reflect on past experiences, and reimagine opportunities for the future. Willemijn was a joy to work with, and I learned a tremendous amount from her perspective and expertise. 

Kate Shipley

Fullbright Study/Research Grantee at Vrije Universiteit Amsterdam (Research Master's Global Health Student)

Incompany training voor jouw organisatie?

Neem contact op voor een training of een lezing

Ik verzorg incompany trainingen en lezingen voor organisaties.